Elkészítés: A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd a tejet és olajat is hozzáöntjük, tovább keverjük habverővel. Belereszeljük a citromhéjat.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd apránként óvatosan belekeverjük (már nem habverővel) a habos tojáskeverékbe.
Egy kuglófformát jól kivajazunk, kilisztezünk (liszt helyett én zsemlemorzsával szoktam).
A tészta 1/3 részét egyenletesen beleöntjük, lekvárt csorgatunk bele mindenfelé. Ráöntjük a tészta második 1/3-át, ismét lekvárt csorgatunk bele, majd befedjük a maradék tésztával.
Előmelegített sütőben - nem a legmagasabb fokozaton - megsütjük. Néha ellenőrizzük tűpróbával, megsült-e. Ha a teteje túlságosan is barnulna, fedjük le alufóliával.
A megsült kuglófot 10-15 percig pihentessük, mielőtt kiborítanánk a formából. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.