Elkészítés: Az élesztőt a langyos vízben egy csipet cukor társaságában felfuttatom. A lisztet elkeverem a burgonyapehellyel, hozzáadom az élesztős vizet, egy csipet sót, és alaposan összedolgozom. Egyes gm lisztek kicsit kevesebb vizet igényelnek, mások picit többet. Azt javaslom, hogy kezdjük 1,5 dl vízzel, és szükség szerint öntsük a többit. A lényeg, hogy jól kezelhető állagú tésztát kapjunk.
Gombócot formálok a tésztából, és egy tálban, konyharuhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát kelesztem.
Ha megkelt, 4 részre osztom, tetszőleges vastagságúra húzogatom, és forró olajban mind a két oldalát pirosra sütöm.
Még forrón, ízlés szerint fokhagymás olajjal, lm tejföllel megkenem, lm reszelt sajttal megszórom, és óriási élvezettel fogyasztom! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.