Elkészítés: A zöldpaprikát karikára, a vöröshagymát szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk. A paradicsomot fél percre forrásban lévő vízbe mártjuk, héját lerántjuk, cikkekre vágjuk, levétől, magjaitól megfosztjuk, csak a húsát használjuk. A kolbászt egy-két percig langyos vízbe áztatjuk, ettől a héja fellazul, így könnyedén lehúzzuk, majd karikára vágjuk. A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk, és a zsírján üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Hozzátesszük a zöldpaprikát, megsózzuk, négy-öt percig együtt pároljuk. Megszórjuk paprikával, majd hozzáöntünk 1,5 dl vizet. Addig forraljuk, amíg a víz elpárolog, ekkor tesszük bele a gombát.
További öt perc forralás után adjuk hozzá a paradicsomot, majd az apróra zúzott fokhagymát, a virslit, a tojásokat és a kolbászt. Végül öt perc múlva a zöldborsót tesszük bele. Ekkor állítjuk be a lé hosszát: ha hosszú lével szeretjük, öntünk bele a konzerv-zöldborsó levéből. Egyébként nem. Összerottyantjuk, és kész.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.