Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot és langyos tejet adunk hozzá. Összekeverjük a liszttel, s negyed órán át pihentetjük. Majd ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vajat, a sót, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. Ezt az egyveleget alaposan összekeverjük.
A kivajazott kuglófformát negyedig töltjük a tésztával, a tészta tejére egyenletesen baracklekvárt kanalazunk, erre szórjuk az összetördelt csoki, majd a maradék tésztát kanalazzuk erre a rétegre, s meleg helyen negyed órán át még pihentetjük a tésztát. Viszont vigyázva töltsük meg a kuglóf formát, s figyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele a forma a tésztával. Mivel élesztőt is tartalmaz, így meg fog dagadni a tészta, s ha egészen csurig töltjük a formát, kifolyik a sütéskor.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.