Elkészítés: Futtassuk fel egy kis lábasban az élesztőt 3 evőkanál langyos tejjel és 1 teáskanál kristálycukorral. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot, a langyos tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és egy csipet sót. Dolgozzuk össze, öntsük hozzá a felolvasztott margarint, és gyúrjuk sima tésztává. Kelesszük lefedve, meleg helyen 40 percig.
A tésztát vágjuk dió nagyságú darabokra. Mindegyik közepét nyomjuk be a hüvelykujjunkkal, és töltsük meg 1 teáskanál szilvalekvárral. Formázzunk gombócokat, és kelesszük őket meleg helyen kb. 15 percig.
Kenjük ki a tojás alakú sütőformákat, és óvatosan nyomkodjuk bele a gombócokat. Ha nincs tojásformánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsiben kelesszük, és formáljunk tojásformát. Előmelegített sütőben, (villanytűzhelynél 180 fokon), süssük kb. 20 percig. Hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a süteményeket a formákból.
Gyúrjuk át a marcipánmasszát, osszuk három részre, és fessük be ételfestékkel. A marcipánt nyújtsuk ki, szúrjunk a tojásoknál nagyobb korongokat, majd borítsuk be a tésztatojásokat. A tojásfehérjét, a porcukrot és a citromlét addig verjük, amíg fényes lesz. Színezzük, mint a marcipánt. Díszítsük egy nyomózsák segítségével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.