Elkészítés: A hagymát az olajon megpároljuk, majd beletesszük a kockára vágott lapockát. Addig főzzük, amíg a keletkező leve le nem fogy.
Meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel, őrölt borssal, majoránnával. Hozzákeverjük a savanyú káposztát. Beletesszük a füstölt csülköt egészben, amit előzőleg hideg vízben 2-3 órát áztattunk, és felengedjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kb. 3 órán keresztül kislángon főzzük.
Ha a csülök megpuhult, kivesszük, kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük. A csülökhúst összevágjuk kockára és
visszatesszük.
Közben elkészítjük a zsemlegombócot. A zsemlét apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Lisztből, kevés sóból, vízből nokedlitésztát készítünk. A pirított zsemlekockákat a nokedlitésztába forgatjuk.
Evőkanálla korongokat formázunk, és a forrásban lévő káposztába tesszük, és kb. 25-30 percig együtt főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.