Elkészítés: A tojásokat üssük fel, válasszuk külön a sárgáját és a fehérjét. Tegyük fel a tejet forrni egy nagy lábasban. A fehérjét 5 dkg cukorral verjük kemény habbá. A sárgáját a maradék cukorral és a liszttel keverjük össze, tegyük bele a félbevágott vaníliarudakat, a citrom és a narancs reszelt héját, facsarjunk bele fél citromot és fél narancsot, s öntsünk bele egy kevés brandyt.
A tejbe szaggasuk bele a fehérjét egy vizes kanállal, az edény méretétől függően 3-4 darabot egyszerre. 1-2 perc után fordítsuk meg, majd szűrőkanállal vegyük ki és fedjük le.
A tojássárgához adjunk kevés forró tejet, keverjük össze, majd lassan csurgassuk bele a tejbe. Kevergetés mellett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, s amikor kihűlt, tegyük bele a tojásfehérjehabokat, szórjuk rá a mazsolát. Tegyük a hűtőbe.
Tálaláskor tegyük egy kis tálba vagy pohárba, locsoljuk meg tojáslikőrrel. Reszelhetünk rá narancshéjat, de csorgathatunk rá karamellt, olvasztott csokoládét is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.