Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, enyhén borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és forró olajon szép pirosra elősütjük.
A visszamaradt olajon elősütünk 12 db-ot a májból, és a hússal együtt félretesszük.
A maradék olajra elkaparjuk a megmaradt 3 db májat, kicsit elősütjük, megszórjuk lehetőleg friss petrezselyemzölddel.
Beáztatjuk a zsemléket, jól kicsavarjuk, ízlés szerint sózzuk, kb. fél mokkáskanálnyi borssal, ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a 10 db tojást, beletesszük az elkapart májat a zsiradékkal együtt, csak egy picit hagyunk belőle, megkenni a töltelék tetejét, és összekeverjük. Ha szükséges, utána ízesíthetjük!A tölteléket 4 részre osztjuk.
Egy mély, kb. 25x35 cm méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük olajjal, és rárakjuk az első adag tölteléket, ellapogatjuk, erre helyezünk 6 szeletet a karajból. Ezen elosztjuk a következő adag tölteléket, majd rárakjuk a 12 db májat. Ezt betakarjuk a következő adag töltelékkel, rárakjuk a maradék 6 szelet karajt, és betakarjuk a megmaradt töltelékkel.
Kicsit megkenjük a maradék olajjal a töltelék tetejét, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 50 percig sütjük, majd magasabb fokozaton kb. 10 percig pirítjuk, hogy szép piros legyen a teteje.
Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd ráfogunk a tepsire egy húsvágó deszkát vagy tálcát, és jól rászorítva ráfordítjuk a kész hústortát. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, vissza lehet fordítani, de nem szükséges. Középen hosszában kettévágjuk, és tetszés szerinti szeleteket vágunk belőle.
Tetszőleges körettel tálalható, hidegen és melegen is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.