Elkészítés: A cseréptálat áztasd be; amíg készül, a csirkehúst vágd le a csontról (1 felsőcomb kb. 2 darabra) úgy, hogy minden darabra jusson bőr is. Kb. 1 dl olívaolajhoz adj 1 lapos teáskanál sót és az összekevert zöldfűszerek 3/4 részét; forgasd meg benne a csirkedarabokat. A burgonyát tisztítsd meg, ha régi, vágd 4-5 mm-es karikákra, ha új, akkor félbe, az apró szemű (3 cm alatt) maradhat egyben. A lilahagymát karikázd fel, az almát magozd ki és (héjastul!) vágd cikkekre. A tálat kend ki olívaolajjal, rakd az aljára a burgonyát; keverd össze 1 kiskanál sóval és a szerecsendióval. Rá vékony rétegben kerül a hagyma, arra a pácolt húsdarabok. Az egyes csirkedarabok közé helyezd el a bacon- és almaszeleteket; a tetejére szórd rá a maradék zöldfűszert és a borsot, majd óvatosan öntsd alá a fehérbort. Tedd be a (hideg) sütőbe; legnagyobb fokozaton fedővel 50-60 perc alatt átpárolódik. Ekkor vedd le a cseréptál tetejét; a tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával, és kend a csirkére. Fedő nélkül még 10-15 perc, amíg rásül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.