Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a cukros mákot (összesen kb. 50 dkg, az arányokat ki-ki maga válassza ki, mennyire édesen vagy mákosan szereti) a grízzel a tejben felfőzzük, belekeverjük a citromhéjat és a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját. Végül a felvert tojáshabot is beleforgatjuk.
A tészta 3/4 részét nagytepsi (kb. 40X30 cm) méretűre nyújtjuk a méretre vágott sütőpapíron, sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral, erre simítjuk a még meleg tölteléket.
A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, cakkos derelyevágóval 1-1,5 cm-es csíkokat vágunk, a töltelékre átlósan rácsot formálunk belőle. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon addig sütjük, míg a rács aranybarna színű lesz, kb. 40-45 percig, sütője válogatja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.