Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 2 evőkanál forró vízzel, beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és legalább 2 percig keverjük. Ráborítjuk a tojáshabot. A lisztet, a keményítőt, a sütőport elvegyítjük, a habra szitáljuk, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málnát kiválogatjuk, 40 dkg-ot péppé törünk, szitán átpasszírozzuk (így el tudjuk távolítani a magokat), és a porcukorral elkeverjük. A zselatin kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a málnapépbe keverjük. Hidegre tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a püré elkezd kocsonyásodni, beleforgatjuk a tejszínhabot és a maradék málnát. A tortát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lap köré kapcsoljuk a forma oldalát, és rákenjük a málnakrémet. Rátesszük a felső lapot, kissé lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára.
A díszítéshez a porcukrot sűrűre keverjük a citromlével, felével bevonjuk a torta tetejét. A maradékot piros ételfestékkel megszínezzük. Levesszük a tortakarikát, és a mázzal bevonjuk a torta oldalát. Hagyjuk megszáradni.
A tejszínt kemény habbá verjük, habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, és mindegyikre 1-1 szem málnát teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.