Elkészítés: A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgáját és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük, majd az élesztős tejet is beledolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha szép fényes, és elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A babapiskótát morzsásra törjük. A szóráshoz a lágy vajat összemorzsoljuk a liszttel, a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a mandulával.
Kivajazunk egy kb. 28 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. A tésztára terítjük a babapiskótát, majd kirakjuk a szilvákkal, rászórjuk a lisztes vajat, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha túlzottan barnulna, letakarjuk alufóliával.
A kész tortát hűlni hagyjuk, majd egy-egy kanál tejszínhabbal és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.