Elkészítés: A töltelékhez az aszalt szilvát 2 1/2 dl vízben 5-8 perc alatt puhára főzöm. A vízzel együtt összeturmixolom – aki édesebben szereti, kevés cukrot is adhat hozzá, de a szilva cukortartalma elég magas, nem szükséges tovább édesíteni. Hűlni hagyom, közben elkészítem a marcipánkrémet.
Ehhez a 2 tojást szétválasztom, a fehérjéket kemény habbá verem. Az egyik tojássárgáját 5 dkg átszitált porcukorral krémesre keverem, ebbe reszelem a marcipánt. Majd beleforgatom a fehérjehabot.
A piteformát sütőpapírral bélelem, a sütőt 180 fokra előmelegítem.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kissé kinyújtom, majd 2/3 – 1/3 arányban kettévágom. A nagyobb tésztadarabbal kibélelem az előkészített piteformát, a felesleges részeket levágom – tetszőleges formákat szaggatok belőle a díszítéshez (el is maradhat). A kisebb tésztadarabot hosszában 1 cm széles csíkokra szeletelem.
A pite alját villával megszurkálom, majd a már kihűlt aszalt szilvát egyenletesen elterítem rajta, erre kerül a marcipánkrém. A pite tetejét tésztacsíkokkal borítom, valamint ráhelyezem a kiszúró formával szaggatott dekorációt. A tetejét a félretett tojássárgájával megkenem, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütöm. Még melegen meghintem kevés porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.