Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral, a sóval, 2 evőkanál forró vízzel habosra keverem, kb. 8-10 perc alatt. Közben a sütőt előmelegítem 190 fokra. A lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót szárazon összekeverem, majd belekeverem a tojáshabba. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy ragad-e még, majd kiborítva kihűtőm.
A kihűlt tortalapot vékonyan áthúzom a lekvárral, majd a ráborítom a marcipánlapot, amit a tortalap méretérem kinyújtottam. Ezután vissza szoktam tenni a sütőformába, hogy a következő rétegek szépen rétegezhetőek legyenek.
A gesztenypürét rummal vagy 2 evőkanál mascarponéval krémesre keverem, hogy könnyebben kenhető legyen. Mivel családunkban gyerek is van, így nálunk a mascarpones verzió készül.
A krémhez a mascarponét és a joghurtot 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Utolsónak beletesszem a zselatinfixet, és gyorsan elkeverem a krémben.
A marcipánra rákenem a fellazított, könnyen kenhető, de nem folyós gesztenykrémet, ezen elsimítom a mascarponés krémet. Viszonylag gyorsan kell dolgozni, mert a hideg hozzávalók miatt a zselatinfix gyorsan kötésnek indul. Néhány óra hűtés után a joghurtos mascarponekrém megdermed, óvatosan kiteszem egy tálra, a tetejét kakaóporral megszórva díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.