Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük 20 dkg cukorral, majd a sárgáját a 18 dkg cukorral, azután óvatosan összekeverjük őket, majd belekavarjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát.
Egy 32x22cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, 2/3 részig beleöntjük a tésztát, és 160-170 C-fokos sütőben kisütjük a piskótát. A maradék tésztát bármilyen tepsiben kisüthetjük.
A 32x22-es piskótát 3 lapra vágjuk. A középsőt és a másik méretű piskótát egy
edénybe összetépkedjük.
A vizet a 15 dkg cukorral felmelegítjük úgy, hogy a cukor elolvadjon, majd ha kicsit hűlt, beletesszük a rumaromát, és ételfestékkel színezzük. Ráöntjük a tépkedett piskótára, azután összegyúrjuk.
Az alsó és a felső 32x22-es lapot megkenjük baracklekvárral, és betöltjük az összegyúrt piskótás masszával.
Végül bevonjuk a vékonyra nyújtott, pirosra színezett marcipánnal. Felszeleteljük, tetszés szerint díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.