Elkészítés: A tehéntúrót a 4 darab tojás sárgájával, csipetnyi sóval összedolgozzuk a robotgép habverő spiráljával úgy, hogy kissé szemcsés maradjon, majd belekeverjük az aprított medvehagymát. Közben a tojások fehérjét villával vagy gépi habverővel habosra felverjük. Akkor jó, ha a fehérje habos és lágy, és már nincs a tányér alján fel nem vert fehérje. A túróhoz adunk kb. 8-12 dkg búzadarát és a felvert tojáshabot, majd lazán, inkább csak átforgatva összekeverjük. A masszának közepesen keménynek kell lennie. A massza kb. 1 órai pihentetés után keményebb és formázható lesz.
Forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, azonban még 1-2 percig hagyjuk főni.
A szalonnát száraz serpenyőben ropogós-pirosra sütjük.
Tálalás előtt a gombócokra öntjük a szalonna kisült zsírját, és meglocsoljuk medvehagymamézzel, körítjük a ropogós szalonnaszeletekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.