Elkészítés: Egy pitesütő formát vagy kapcsos tortaformát kivajazunk és liszttel kiszórunk. Ha kisebb átmérőjű formában sütjük, akkor magasabb lesz.
A meggybefőtt levét leöntjük, és szűrőn keresztül lecsepegtetjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy nagyobb tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott kókuszzsírral és a cukorral, majd hozzákeverjük a vaníliát és a portóit. Hozzászitáljuk a liszttel elkevert sütőport, és a mandulát is a masszához adjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is a tésztához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
A csokoládét kockákra törjük egy kis tálkában, és gőz fölött vagy a mikróban gyakran keverve felolvasztjuk.
Az egész masszát belesimítjuk a kivajazott formába, a tetejére pakolásszuk a meggyszemeket, majd az olvasztott csokoládét is rácsorgatjuk egy kanál segítségével, hogy az egész felületére jusson. Majd sülés közben a meggy is és a csoki is lesüllyed a tészta aljára, és szép kis csokis meggyréteget képez.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe, és 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a süti sül, addig a meggy levét néhány szem félretett meggyel együtt, egy kis lábosban felforraljuk, ízlés szerint egy kevés cukorral és a portóival. Majd a kukoricakeményítőt 2 kanál vízzel simára keverve hozzáöntjük, és így besűrítjük az öntetet.
A sütit porcukorral meghintve, a meggyes öntettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.