Elkészítés: Először a csokoládés habot készítjük el. A tojások habját felverjük. Ezt követően az olvasztott csokoládét kikeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a fehérjehabot. Hűtőbe tesszük, amíg a piskótát megsütjük.
A tésztához a vajat, a tojások sárgáját és a porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, fél csomag sütőport és a tojások kemény habját. Ha a tészta túl tömör, kis tejjel higítjuk. A muffinformát kibéleljük papírral, majd előmelegített sütőben az elején 200 fokon sütjük, majd pár perc múlva 180 fokra mérsékeljük a hőt, kb. 20 perc alatt megsütjük.
A máz készítéséhez egy kisebb lábosra van szükségünk, amiben összekeverjük a porcukrot, a kakaót, majd lassan hozzáadjuk a tejet. A tej az írt mennyiségnél több ne legyen, inkább kevesebb, mert különben túl folyós lesz a máz. Így felforrósítjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.
Ha minden kész, akkor a muffinok közepét kivágjuk egy kis késsel, és megtöltjük a csokoládés habbal. Ennek tetejére kerül a máz, aminek tetejét díszíthetjük csokoládédarával. Hogy a máz még jobban megszilárduljon, tegyük hűvös helyre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.