Elkészítés: A húst megszórom sóval, fekete- és fehérborssal, oregánóval. A borsozásra ügyelni kell, nem szabad nagyon megborsozni, mert akkor nagyon erős lesz. A húst hagyom legalább 1 órát állni a fűszerekben.
A már megtisztított hagymákat a lehető legapróbbra felvágom (én robotgéppel szoktam). Egy kisebb lábasban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a barbecue szószt, a ketchupot, a mustárt, megszórom még oregánóval is. Kis lángon rotyogtatom, amíg a hagyma szétfő. (Én még botmixerrel össze is szoktam pépesíteni meleg állapotában, amennyire csak lehet). Visszateszem a tűzre, majd hozzáadom az 1 evőkanál cukrot, összefőzöm.
A sütőzacskót 4-5 helyen kilukasztom fogpiszkálóval. A húst a sütőzacskóba helyezem, majd az elkészített forró szószt rákanalazom. Azért is jó, ha forrón van rákanalazva, mert a forró gőz felfújja a sütőzacskót, és nem kenődik össze a szósszal.
Durván 1- 1,5 óráig sütöm előmelegített sütőben. Ha a hús megpuhult, a sütőzacskót kettévágom. FONTOS! Fokozottan vigyázni, mert a forró gőz égési sérülést okozhat, ha nem vigyázunk kellőképp! A karamellizálódott szószt a húsra kanalazom, és visszateszem a sütőbe 5 percig sülni.
Jó étvágyat hozzá! ;) Körítésként lehet vajban párolt zöldséget vagy hasábburgonyát kínálni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.