Előkészítés: A kacsamellet megtisztítjuk a tokoktól, megmossuk, majd konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A bőrét bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal és a majoránnával. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a kacsát tűzálló tálba tesszük, leöntjük a forró olajjal, kevés vizet öntünk alá, mellédobjuk a gyömbért, lefedjük alufóliával, és a sütőben kb. 40 percig pároljuk. Kivesszük a húst a sütőből. Megkenjük a mézzel, meglocsoljuk a levével, és kb. 15 percre fedetlenül visszatesszük a sütőbe. Figyeljük, nehogy a méztől hirtelen megégjen! Közben a málnát óvatosan megtisztítjuk, hogy ne törjük össze a szemeket. Lecsepegtetjük, és papírtörlőn száradni hagyjuk. Amikor a hús aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, levét az olajos serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és a málnát hirtelen átforgatjuk benne. Inkább rázogassuk, mint keverjük, nehogy a szemek összetörjenek. A kacsamellet felszeleteljük, és a forró málnával kínáljuk.
Munka: kb.20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 875 kcal0
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.