Elkészítés: Egy nagy tálban elkeverjük a száraz összetevőket. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt vagy a margarint, valamint a mézet. Összegyúrjuk. Ha kész vagyunk, letakarjuk konyharuhával vagy fóliával, és minimum 1, de inkább 2 napra eltesszük a tésztát a hűtőbe.
Sütéskor a tésztát gyúródeszkán kb. fél-egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük (mi sütőpapírt rakunk a tepsibe alá). Folyamatos figyelés mellett max. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A díszítéshez a porcukrot beleöntjük a tojásfehérjébe, és robotgéppel keményre keverjük. Ezután beletöltjük egy uzsonnás zacskóba, majd egy apró (minél kisebb, annál szebben lehet vele rajzolni) lyukat vágunk a sarkára. Óvatosan nyomva a zacskót díszítjük az elkészült mézeskalácsokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.