Elkészítés: Egy nagyobb edényben a tészta hozzávalóit jól elkeverem robotgéppel. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom. Többször lehet lisztezni, mivel kicsit ragadós a tészta.
Én saját magam készítettem sablont, és azokat vágtam ki. Kell egy alap, ami kb 20cm*15cm /ebből 1 darab kell/, az első és hátsó lap 13*10cm /ebből 2 darab kell/, az oldalfal 7*13 cm /ebből is 2 darab kell/, és végül a tető 15*13cm /ebből is 2 darab kell/. Ha kivágtuk a formákat, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ajtót és ablakokat is lehet kivágni ízlés szerint, én a kivágott ablakok helyére 4-5 szem gumicukrot tettem, így ha megsült, színes ablakot fogunk kapni. Mielőtt a sütőbe kerülne, megkenjük a lapokat 1 tojás és 2 tojásfehérje keverékével. 185 fokon 15-20 percig sütjük.
Mikor kihűltek a lapok, jöhet az összeállítás. 2 tojásfehérjét és 50 dkg porcukrot jól kikeverünk, és ezzel ragasztjuk össze a házikót. Először is a házikó elejét, majd az egyik oldalát ragasszuk össze a széleknél, pár percig fogni kell, 10 perc eltelte után jöhet a hátsó lap és a másik oldal. A legvégén a tetejét rakjuk a házikóra. Végül jöhet a díszítés: a megmaradt mázzal díszítjük a házikót ízlés szerint, én cukorkákat és pici csillagot is tettem a tetejére, de mindenki saját maga díszítheti ízlés szerint a házat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.