Elkészítés: A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet beledolgozzuk. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük. A tojásokat felverjük, és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, akkor jó, amikor fényes a tészta.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük a tésztát, és diónál nagyobb halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.
A sütőt 180 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
A megsült fánkok kalapjait levágjuk.
A krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel és a tojássárgákkal simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgákat belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a fehérjehabot.
A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd tejszínt teszünk rá, végül befedjük a fánk kalapjával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.