Elkészítés: A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A lisztet összekeverjük a cukorral, a lágy vajjal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. Alaposan összegyúrjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük. A vajat felolvasztjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és simára keverjük a tojásokkal. A túrót áttörjük, és összedolgozzuk a pudingporos keverékkel. Végül belekeverjük a vajat.
A morzsához a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, a cukorral és a fahéjjal. Két tenyerünk között morzsává dörzsöljük.
Kibélelünk sütőpapírral egy 32 x 40 cm nagyságú tepsit. A tésztát lisztezett deszkánk 34 x 42 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Belefektetjük a tésztát, és peremet is készítünk neki. Rásimítjuk a túrótölteléket, rászórjuk a meggyet, és kissé belenyomkodjuk. Rászórjuk a morzsát, és meleg helyen még 15 percig kelesztjük.
Sütés előtt a sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és a süteményt kb. 45 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük.
Tálalás előtt szeletekre vágjuk, és mentalevelekkel, esetleg szőlőszemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.