Elkészítés: A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk anélkül, hogy az élesztőt felfuttatnánk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet belenyújtunk egy kikent-lisztezett, kb. 20x40 cm-es tepsibe.
A tészta tetejét sűrűn kirakjuk a félbevágott, magozott szilvával, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk fahéjas cukorral, érzéssel, nem túl vastagon.
Az édes morzsa hozzávalóit villával vagy késes robotgéppel morzsalékosra dolgozzuk, ne álljon össze! Ezt hintjük egyenletesen a fahéjas szilva tetejére, meglehetősen vastag lesz!
Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Kész, ha a szilva fortyogósra sül, a morzsa pedig a tetején halvány aranyszínű lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.