Elkészítés: Előző nap bepácoljuk a húst: a szűzpecsenyét kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, az egyik lilahagymát kis kockákra vágjuk, összekeverjük a mustárt az olajjal, beletesszük a lilahagymát, megborsozzuk (itt még ne sózzuk a húst, és a pácba se tegyünk, mert akkor kiszárad). A hússzeleteket bekenjük a páccal, és zárható dobozban a hűtőbe tesszük.
Másnap a maradék 3 lilahagymát felkarikázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, beleteszünk annyi szűzérmét, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett. Mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt nagy lángon megpirítjuk, a sütés végén sózzuk, kivesszük, és megpirítjuk a következő adag húst is, majd azt is tányérra szedjük.
Miután a hús megpirult, lejjebb vesszük a lángot, a serpenyőbe tesszük a felkarikázott hagymát és a balzsamecetet, ez felszedi a serpenyő aljáról az odapirult pác- és húsmaradványokat. A hagymát közepes lángon pirítjuk, megsózzuk, majd amikor kicsit összeesett, visszatesszük a hagymára a megpirult húst, és kis lángon fedő alatt még kb. 10 percig pároljuk.
Én petrezselymes krumplit csináltam hozzá, de el tudom képzelni rizzsel vagy sült krumlival is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.