Elkészítés: Az alap hozzzávalóiból piskótamasszát készítünk. Egy akkora sütőpapírra kenve süssük meg, mint az alagúthoz használni szándékozott őzgerincforma négyszöge. Ha kisült, a formát ráhelyezve pontosan szabjuk méretre. Félretesszük.
Alagút: Kibéleljük az őzgerincformát folpackkal: Az idegesítően tapadó fóliát óvatosan a formára fektetjük, majd egy tiszta konyharuhát marokra fogva beleapplikáljuk -nyomkodjuk a formába. Türelem, sikerülnie kell!! :o) A felengedett gesztenyemasszát kb. fél cm-s lapokra vágjuk, és a formába nyomkodjuk. Jól illeszkedjenek, ne legyen köztük rés! Veszünk egy jó adag tortadarát, és a gesztenyére szórva egy rétegnyit egyenletesen belenyomkodunk az alagút belsejébe. A fölösleget kivesszük.
Narancsköd: Jó keményre fölverjük a 2 habport a szükségesnél 1 dl-rel kevesebb tejjel. Fél dl tejben elkeverve megolvasztjuk a zselatint, keverőgéppel belekeverjük a habba a narancshéjjal és a narancslével együtt. Azonnal az alagútba öntjük, a tetejére nyomjuk a piskótát. Folpackkal befedjük, hűlni tesszük.
Tálaláskor a megmaradt habot kicsit megmelegítve újra lággyá tesszük, habzsákba szedjük óvatosan, kis habrózsákkal díszítjük a művet, fél diókat is nyomkodhatunk a rózsák tetejébe.
További ötlet: Csokival is be lehet vonni vékonyan a csokidara helyett, esetleg megszórni natúr kakaóporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.