Előkészítés: A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk. Az olívabogyót levétől lecsurgatjuk.
Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, a zsemlét kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymát. Megfűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal és sima masszává összedolgozzuk. A masszát kb. 20 részre osztjuk. Kezünkkel kis lapokat formálunk belőle, közepére tesszük az olívabogyót, és kis gombócokká kerekítjük. Az olajat felforrósítjuk. A fasírtocskákat lisztben panírozzuk, és a forró olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.