Előkészítés: A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk. Az olívabogyót levétől lecsurgatjuk.
Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, a zsemlét kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymát. Megfűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal és sima masszává összedolgozzuk. A masszát kb. 20 részre osztjuk. Kezünkkel kis lapokat formálunk belőle, közepére tesszük az olívabogyót, és kis gombócokká kerekítjük. Az olajat felforrósítjuk. A fasírtocskákat lisztben panírozzuk, és a forró olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.