Elkészítés: A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Ezután keverjük hozzá az instant kávét, majd szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha ragadna a tészta, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá.)
Az összegyúrt tésztából ezután formázzunk diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük be a hűtőbe kb. 1 óra hosszára.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a hűtőből kivett golyókat helyezzük rá, egy kicsit távolabb egymástól. Ezután minden golyót kicsit lapítsunk le (én egy pohár aljával nyomtam kissé laposra a golyókat).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 percig, hogy szép aranybarnák legyenek a kekszek (én légkeverésnél 150 fokon 10 percig sütöttem).
A sütőből kivéve szedjük rácsra a kekszeket, és úgy hűtsük ki teljesen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.