A tojásokat a tésztához kettéválasztjuk.A fehérjét a keverőtálba tesszük 5 dkg cukorral, közepesen kemény habbá verjük.Másik tálban összekeverjük a tojássárgáját, a tejet, az olajat és a 20 dkg cukrot. A harmadik tálban elkeverjük a sütőport az átszitált lisztben. A tojássárgájás keveréket kézi habverővel elkeverjük. Ehhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. A végén beleforgatjuk a felvert fehérjét. Tortakarikába rakjuk, amit sütőpapírral bélelünk, csak az alját kenjük ki vajjal vagy olajjal, küldönben nem jön fel a tészta.Alul-felül sütéssel 155 fokon 60-65 perc alatt készre sütjük. Krémhez: Először 60 g rumban beáztatunk 80 g mazsolát. Egy lábasban elkeverjük habverővel a 6 tojássárgáját, a 2 tojásfehérjét, 20 g lisztet, 200 g cukrot, 450 ml tejet, 1/2 csomag vanília aromát. Az összetevőket felfőzzük. Amikor elég sűrű már az állaga, egy kis hideg vízben elkeverünk egy ek keményítőt, és még ezzel is stabilabbá tesszük a krémet. Ezt követően hozzáadjuk a kicsit megpuhult mazsolákat és a rumot. Végül a krém lazításához hozzáadunk még 4dl felvert tejszínhabot. A tortát először ketté vágjuk, majd ezeket a lapokat szintén ketté. Így 3 réteg krémet tölthetünk bele. Esetleg gyümölcsdarabokkal is feldobhatjuk még a tortát. Betöltés után egy éjszakára a hűtőbe tesszük.Következő napon ízlés szerint díszíthetjük naranccsal, csokival, pirított mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.