Elkészítés: A tésztához a zsírt, a porcukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet jól összekeverjük. Hozzáadunk 50 dkg lisztet, amibe beleteszünk 1 csomag sütőport. Az összegyúrt tésztát 20 percig pihentetjük. A tészta egy kicsit ragadós lesz, de a pihentetés után formázhatóvá válik.
Dió nagyságú gombócokat sodrunk belőle, és nem szorosan - sütőpapírral bélelt - tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük.
Ha egy kicsit kihűlt, akkor a lapos aljánál fogva kikaparjuk a belsejüket.
A töltelékhez a kiszedett tésztát a baracklekvárral, a kakaóporral és a rummal elkeverjük. Utána belekeverjük a diót, és ezzel a masszával megtöltjük az üres sütemény belsejét, majd kettesével összeborítjuk a lapos felükkel.
Az így kapott barackokat bekenjük császárkörte aromával, amitől szép piros színük lesz. Színezés után tojásfehérjével is bekenjük a külsejűket, majd rögtön meghempergetjük kristálycukorban. Ezután hagyjuk száradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.