Elkészítés: A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal, a felaprított hagymával és fokhagymával keverjük masszává. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Az őzgerincformát vajazzuk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd béleljük ki szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Amikor megsült, fordítsuk ki a formából, szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapíros tepsire téve addig pirítsuk, míg a szalonna nem kap egy kis színt, és a sajt el nem olvad rajta.
Sült krumplival tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.