Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk zöldséghámozóval úgy, hogy a héja csíkokban maradjon rajta. Fél centis karikákra vágjuk, majd kis kockákra. Olajban szép barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A paprikákat sütőben vagy a gázrózsára helyezett sütőrácson addig sütjük, míg a héja fekete nem lesz. Zacskóba tesszük vagy lefedhető edénybe, 10 perc után a puha paprikákról könnyedén le tudjuk húzni a héjukat. A paradicsomokkal is ugyanígy teszünk.
Ezután kevés olajon az apróra vágott hagymát kicsit megpirítjuk. A paprikákat közben csíkokra vágjuk, a paradicsomokat felkockázzuk. A hagymához adjuk őket, és az összezúzott fokhagymákat is. Sózzuk, borsozzuk. Villával a paradicsomokat kicsit szétnyomkodjuk, és kb. 5 perc után az egészhez adjuk a padlizsánkockákat is.
A tojásokat megsütjük ízlés szerint, és minden adagra egyet-egyet ráhelyezünk.
A paprikák és paradicsomok elősütése kihagyható, de mindenképp érdemes kipróbálni így, mert egészen különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Még egy ötlet: a megsütött padlizsánkockákat, a megsütött és meghámozott paprikát, paradicsomot ne főzzük össze, hanem egy tálban keverjük össze, és vékony csíkokra vágott vöröshagymát adjunk hozzá. Külön tálkában ecetből, sóból, borsból, olajból és zúzott fokhagymából ízlés szerint salátaöntetet készítünk, és ezzel öntjük le a salátát. Hűtőben hagyjuk 1 órát állni, (közben néha keverjük át) és máris fogyasztható a különlegesen finom saláta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.