Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, összekeverjük. Egy másik tálba öntjük a tejet, a szódát, és egy kevés olajat, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadagolva, habverővel csomómentesre kikeverjük a tésztát. Végül beletesszük a cukorféléket, a sót és a tojásokat, majd az egészet összekeverjük, és 10 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, majd egy merőkanálnyit - ki, milyen vastagon szereti - beleteszünk, és úgy mozgatjuk a sütőt, hogy mindenhová kerüljön a masszából. Közepes vagy kisebb lángon addig sütjük, amíg megszilárdul a teteje, és hólyagosodni kezd, majd egy lapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik felét is szépen megsütjük.
A kész palacsintákat egy tányérra halmozzuk, majd ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.