Elkészítés: A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk.
A csipetkét elkészítjük: a tojást annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd elcsipkedjük.
A zöldségeket lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomlevet, a paprikát és a kolbászt, sóval ízesítjük. Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Utána a csipetkét is beletesszük, addig főzzük, míg a leves felszínére feljön.
Tálalás előtt a hagymát kidobjuk a levesből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.