Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk egy kevés sóval és 3 tojással, majd kisodorjuk, és 3 cm széles metéltet vágunk belőle. Olajos, enyhén sós vízben kifőzzük.
Közben a parajt egy kicsit előfőzzük, vagy ha fagyasztott, akkor nem kell főzni, csak fölengedni. Elkészítjük a spenótmártást úgy, hogy olajon pirított liszttel, fokhagymával, sóval és tejföllel krémszerűvé keverjük.
Egy közepes tepsit olívaolajjal kikenünk, belerakunk egy sor tésztát, erre a parajmártás felét. Megszórjuk a sajt 1/3 részével, meglocsoljuk tejföllel. Utána ismét tészta, paraj, sajt, tejföl következik. A tetejére tészta kerül, amit a maradék sajt és tejföl keverékével locsolunk meg. Aki szereti, a tejfölt megbolondíthatja egy kevés frissen reszelt szerecsendióval is.
Kb. 25-30 percig sütjük, majd ha kicsit hűlt, kockára vágjuk, és úgy tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.