Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, nagyon kemény habot verünk. Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt, és tovább verjük a habot még 2-3 percig.
Egy sütőpapírra 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk, és egy tepsibe rakjuk.A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk.
Az óriás habcsókot a sütőbe toljuk, sütési idő 90 perc. Közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. Sőt, a 1,5 óra leteltével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki.
Miközben a tojáshab hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.
A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük. A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.