Elkészítés: Az vöröshagyma felét apróra vágva olívaolajon megpárolom, majd a tenger gyümölcseit rádobom, lehet fagyottan is, majd a fehérborral felengedem, kevés sóval, frissen őrölt színes borssal és a fokhagyma felével ízesítem. Lefedve nem túl sokáig (forrástól számítva kb. 8 perc) párolom, közben citromlevet facsarok rá ízlés szerint. Utána a fedőt leveszem, hagyom a maradék alkoholt a borból elpárologni, és utána leveszem a tűzről, kihűtöm.
A mártáshoz a maradék hagymát apróra vágva olívaolajon megpárolom, rászűröm a párolásból maradt szaftot, utána ízesítem (sóval, borssal, cayenne borssal, citromlével), ha kell. Beleteszem a petrezselymet (bírja a főzést). Hozzáadom a kevés vízzel elkevert keményítőt és besűrítem. Leveszem a melegről, és beledobom az apróra vágott friss bazsalikomot.
A szobahőmérsékletű margarint és a márványsajtot villával összetöröm, összekeverem.
A salátakeveréket egy tálra borítom, kevés citromlével és balzsamecettel megspriccelem, valamint olívaolajat locsolok rá. Ráteszem a párolt tenger gyümölcseit és a tetejére locsolom az elkészített szószt. Só tilos.
A tálaláskor pirított toast kenyeret és a márványsajtos margarinos keveréket az asztalra teszem. A kenyereket meg kell kenni a márványsajtos krémmel, és rászedni a szaftos, salátás, tengeri keveréket.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.