Előkészítés: A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk, kissé megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk, és összekeverjük a szójaszósszal. Lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben érleljük. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük. A gombát és az újhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a gombát, 1 percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a borsikafüvet, a szerecsendiót, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A húst megszórjuk és összekeverjük a rizsliszttel. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 4 evőkanál olajat, beledobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítjuk, melegen tartjuk. A gombás zöldborsóhoz adjuk a tejszínt, és fedő nélkül jól összeforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Utánasózzuk, elkeverjük a petrezselyemmel, de ezzel már nem főzzük tovább. A húst és a zöldborsós ragut külön-külön tálban kínáljuk, néhány paradicsomgerezddel, petrezselyem- vagy zöldfűszer-levélkével díszíthetjük. Párolt rizs és vadrizs keveréke, petrezselymes újkrumpli, burgonyapüré illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.