Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a hűtőben 1/2-1 órát pihentetjük.
A töltelékhez a túrót összetörjük, a cukor 2/3 részével és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval és a maradék 1/3 cukorral kemény habot verünk, finoman a túróba forgatjuk.
A tésztát gyors mozdulatokkal, röviden átgyúrjuk, kikent, közepes méretű tepsibe nyújtjuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 13-15 percig elősütjük. Rákenjük a túrótölteléket, visszatoljuk a sütőbe további kb. 20 percre.
A sütőt 160 fokra mérsékeljük.
A tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük, a tésztát a habbal nyomózsákból ferdén berácsozzuk, a közökbe lekvárt teszünk, és visszatoljuk a sütőbe további kb. 10 percre.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, kockákra szeleteljük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.