Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral és 10 dkg cukorral jól elkeverjük, a 20 dkg margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 4 tojás sárgáját (a fehérjéket félrerakjuk a tetejére habnak). Adunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé lágyabb tésztát kapjunk, amit egy sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe elosztunk, vizes evőkanál segítségével egyenletesen szétnyomkodunk. Tetejét vékonyan bekenjük baracklekvárral.
A túrókrémhez az 1 kg túróhoz adunk 4 db tojássárgáját, 2 csomag vaníliás cukrot, a citromok reszelt héját, a maradék tejfölt, 2 evőkanál grízt, majd a 4 tojásfehérjének a maradék 10 dkg porcukorral felvert habját.
Szép egyenletesen elsimítjuk a tésztán, és 180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre.
A habhoz a maradék 4 tojásfehérjéből, kevés porcukor, pár csöpp citromlé és 1 kanál étkezési keményítő hozzáadásával kemény habot verünk, és habzsákkal berácsozzuk a túró tetejét, újra a sütőbe tesszük, és 100 fokon 15 percig légkeverés mellett, inkább csak szárítjuk. Mazsolával és baracklekvárral díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.