Elkészítés: A hagymát felaprítom, zsíron megdinsztelem, leveszem a tűzről, és 4 teáskanál fűszerpaprikával elkeverem. Visszateszem a tűzre, hozzáadom a húst, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Nem sózom, csak borsozom, mert a hús maga is sós. Fedő nélkül főzöm, hogy elforrja a levét, és mindannyiszor újra öntök hozzá, ettől lesz szaftos. Legalább két, két és fél órán keresztül főzöm, kb. egy óra elteltével megkóstolom, hogy kell-e hozzá még só. Házisonka esetében általában nem szükséges. Ha már majdnem kész, a burgonyát negyedekre vágom, a húst felengedem vízzel, újra megkóstolom, hogy elég sós-e, majd belefőzöm a burgonyát. Ha a burgonya is és a hús is megfőtt, friss, puha kenyérrel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.