Elkészítés: A friss húst nagyobb darabokra vágom, a sót és a cukrot feloldom 1 dl vízben, és ezzel az oldattal leöntöm. Utána huzamosabb ideig kevergetem. Ezután szélesedő üvegekbe teszem a húst a lével együtt, majd a tetejét jól belenyomkodva lezárom az üvegeket. A lezárt üvegeket 2 napra a hűtőbe teszem.
Utána nagy lábasba teszem az üvegeket és a lábast vízzel kétharmadukig töltve 80 Celsius fokon lassú tűzön 2,5 órán át főzöm (Ennél a hőmérsékletnél az edény aljából buborékok törnek elő).
A főzés befejezése után a húst az edényben kell hagyni kihűlni. A recept alapötletét egy sonkakészítő edény adta.
Fogyasztáskor kinyitom az üveget és egy percre meleg vízbe mártom. Utána kiborítom és éles késsel szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.