Elkészítés: Először a megmosott, kockákra vágott krumplit egy kis sóval feltesszük főni. Amíg fő, a spenótot megmossük, szárát leszedjük, és forró vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, apróra vágjuk.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lereszelt fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a lisztet, halványsárgára pirítjuk folytonos keverés mellett. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel (tejfellel is lehet, úgy olcsóbb is).
Felteszünk egy fazék vizet. Míg felforr, leszűrjük a megfőtt krumplit, összetörjük, hozzáadjuk a spenótot. Hűlni hagyjuk, majd a liszttel összegyúrjuk. Gombócokat formálunk, és lobogó, sós vízben kifőzzük.
A mártással leöntve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.