Előkészítés: A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal, megszórjuk a chilivel. A fokhagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Tűzálló tálba öntjük az olajat, felforrósítjuk, és a kacsamellek mindkét oldalát szép pirosra megpirítjuk benne. Ezután kevés vizet (húslevest) öntünk alá, mellédobjuk a fokhagymát, lefedjük alufóliával, és a sütőben kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát, a hőfokot 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) felkapcsoljuk, és a húst kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A szilvát lábasba tesszük, hozzákeverjük a cukrot, beletesszük a rumot, és felforraljuk, majd kb. 5-10 percig főzzük, hogy a héj még a szilván rajtamaradjon. A kacsamellet felszeleteljük, a szilvával körítve tálaljuk. Adhatunk hozzá párolt rizst is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 346 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.