Előkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, és megpároljuk, vagy kevés sós vízben megfőzzük. A paradicsomot megmossuk, héját eltávolítjuk, húsát cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fél karikákra daraboljuk. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, négy szeletre vágjuk, megsózzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. Kevés olajon kipirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paprikát, átforgatjuk, és amikor összeesett, sózzuk.
2. Közben a kolbász héját lehúzzuk, húsát fél karikákra vágjuk, a paprikához keverjük, megszórjuk a fűszerpaprikával, és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és félretesszük.
3. Egy nagyobb, bevonatos serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, a húsokat megsütjük benne, kivesszük, tányérra tesszük.
4. A serpenyőben visszaradt zsiradékra öntjük a lecsót. Kisebb merőkanállal négy kis fészket nyomunk bele, amibe beleütjük a tojásokat. Amikor megsültek, óvatosan a lecsóval együtt a húsra kiszedjük. Mellé tesszük a főtt burgonyát, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 768 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.