Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a zsemléket felszeletelem, majd a szeleteket felkockázom fél centis kockákra. A zöldpetrezselymet petrezselyem darálón ledarálom, vagy nagyon apróra vágom, a tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
Előveszek egy méretes teflon serpenyőt, felhevítem benne a vajat, ezen megpirítom az apróra vágott hagymámat, majd rádobom a zsemlekockákat, folyamatosan rázogatva vagy fakanállal keverve aranysárgára pirítom, meghintem a petrezselyemzöldddel, jól átforgatom, majd lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.
A lisztet elkeverem a tojások sárgájával, sózom, felöntöm a tejjel, és csomómentesre keverem. Beleadom a pirított zsemlekockákat, alaposan összedolgozom, sűrű, gombóctésztához hasonló masszát kell kapjak. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a zsemlekockás masszához keverem.
A kész masszából roládot formázok, amit olajjal megkent alufóliára helyezek, alaposan begöngyölöm, tepsibe helyezem, majd sütőben, lassú tűzön, vízgőz felett 30-35 perc alatt készre párolom.
Amikor elkészült, kiszabadítom a fólia rabságából, 1,5-2 centis szeletekre vágom. Mártásos húsokkal (például vadas), ragukkal, tokányokkal, de zsírjával leöntve sült húsokkal is tálalhatjuk.
Van, aki széles jókedvében 15-20 dkg apróra vágott kolozsvári szalonnát is pirít bele, ez sem árt neki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.