Előkészítés: A szedret hagyjuk felengedni, 16 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A zselatint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe (kb. 10 perc).
Elkészítés: A krémhez a tejszínhabport felverjük a tejjel. A szörpöt a zselatinhoz adjuk, folytonosan kevergetve felforraljuk. Belekeverjük a szedret, és a tejszínhabbal, lassan keverve krémmé összedolgozzuk. A piskótára kenjük. (A piskóta köré tegyünk karikát, hogy a krém ne folyjon le!) A tetejére a 2 csomag tejszínhabport a 3 dl hideg tejjel felverjük, és a torta (a krém) tetejére és az oldalára kenjük. A tortát egy órára betesszük a hűtőbe. A tetejét a szeleteket kijelölve a félretett szederszemekkel díszítjük, az oldalán a tejszínbe pirított mandulaszeleteket nyomunk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 szelet: 158 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.