Elkészítés: A hámozott paradicsomot kis darabokra vágjuk.
Serpenyőben, 4 evőkanál olívaolajban megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát, és beletesszük a paradicsomot. Közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg sűrű mártás nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a bazsalikom felét.
A padlizsánt fél centis szeletekre vágjuk. Egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, amiben a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, megsózzuk, félretesszük.
Közben sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a tésztát. Ha roppanósan puha, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal. Az
egyharmad részét tálba tesszük, kevés olajat csorgatunk rá, majd rárakjuk a padlizsán egyharmadát, néhány bazsalikomlevelet, s a nagylyukú reszelőn megreszelt mozzarella egyharmadát.
Tésztával folytatjuk a rétegezést, majd újra padlizsán és mozzarella következik, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére padlizsán kerül és egy kevés mozzarella.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 20 perig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.