Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk kb. 0,5 dl vízzel. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük.
A szilvát mossuk, leszárazzuk, kettévágjuk, magozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazunk, és a tésztával kibéleljük, hogy pereme is legyen. Én középre teszem a tésztát, és körkörösen szétnyomkodom. Villával megszurkáljuk, 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. A szilvaszemeket domború felükkel felfelé szépen körben lerakjuk.
A tojásokat egy tálban simára keverjük, majd a maradék cukrot, átszitált lisztet és a tejszínt hozzáadjuk. A keveréket a szilva tetejére öntjük, sütőben kb. 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.